V pondělí 28. 10. bude bazénové centrum uzavřené.
×
Menu

Ušetřete na novém bazénu se zastřešením až 40 000 Kč

Chci vědět víc

  • až 20 000 Kč sleva na bazén
  • až 20 000 Kč sleva na zastřešení
  • rezervační záloha jen 20 000 Kč

Chci vědět víc

Jakou bazénovou filtraci vybrat

Čištění bazénu určitě není činnost, která by patřila mezi vaše nejoblíbenější, i když i takové zákazníky máme. Aby voda vydržela křišťálová, je potřeba ji čistit na dvou úrovních: filtrovat ji a dezinfikovat.

Bazénovou filtraci volíte při pořízení bazénu a v zásadě si můžete vybrat jednu ze dvou možností: pískovou nebo kartušovou filtraci.

Jak funguje písková filtrace bazénu

Bazén s pískovou filtrací simuluje přirozené čištění vody v přírodě. Voda tu pomocí čerpadla proudí přes vrstvu křemičitého písku, ve které se zachytávají drobné nečistoty (ty větší již před pískovým filtrem zachytí skimmer), a vrací se čistá zpět do bazénu. 

Skvělé je, že písek ve filtraci vydrží až 6 let, když se o něj budete dobře starat. Pravidelně, alespoň jednou měsíčně, ho propírejte. Prodloužíte tak jeho životnost a docílíte toho, že filtrace bazénu bude fungovat správně a efektivně.

I při sebelepší péči budete muset písek ve filtraci jednou za 5 – 6 let kompletně vyměnit. Buď preventivně nebo proto, že se zrnka obrousí a filtrace přestane být efektivní.

Co je kartušová filtrace bazénu

Kartušovou filtraci si můžete zjednodušeně představit jako husté síto, jehož úkolem je zachytávat nečistoty. Kartušovou vložku sice lze vyjmout a opláchnout hadicí, připravte se ale na to, že tuto činnost budete muset provádět poměrně často. I přes opakované použití jedné kartušové vložky je potřeba kartuše pravidelně měnit, což na první pohled levný filtrační systém prodražuje.

Která bazénová filtrace je lepší

Na první pohled jsou oba typy filtrací velmi podobné, minimálně co se efektivity týče. Nicméně, když je písková filtrace správně navržena, stačí ji proprat jednou měsíčně, zatímco kartušovou budete muset neustále kontrolovat, čistit a podle četnosti čištění také měnit. Ve finále zjistíte, že písková filtrace je z dlouhodobého hlediska levnější a efektivnější.

Zkušenosti našich zákazníků

“Největší radost mám, když tam řádi děti. A já teda řádím s nima!”
manželé Hanušovi

“Mám rád tam jen tak ležet, poslouchat muziku, koukat na děti a relaxovat.”
Pavel Světík

”Nejradši mám když je tam plno. A můžu tam blbnout s dětma.”
Radek Matys

“Když si tam člověk vleze, tak zapomene na starosti. Je to fakt relax.”
Roman Bicek

Bazénové centrum

  • Experti plně k dispozici. Pro vás.
  • 15 bazénů k prohlédnutí a vyzkoušení.

Naplánujte si návštěvu

Nezávazná poptávka

  • V klidu nám napište po jakém bazénu toužíte
  • Nabídka do 2 pracovních dní

Poslat poptávku

Online schůzka

  • VIP péče v pohodlí vašeho domova
  • V den a čas, kdy se vám to hodí

Rezervovat termín





Sdílejte článek s přáteli sdílet sdílet