V pondělí 28. 10. bude bazénové centrum uzavřené.
×
Menu

Ušetřete na novém bazénu se zastřešením až 40 000 Kč

Chci vědět víc

  • až 20 000 Kč sleva na bazén
  • až 20 000 Kč sleva na zastřešení
  • rezervační záloha jen 20 000 Kč

Chci vědět víc

Bazén na klíč: kdy se vám vyplatí a kdy je lepší na to jít jinak

Většina lidí si přeje bazén na klíč, celých 65 % ale nakonec zvolí jinou cestu. Proč? Často zjistí, že je to jednodušší, stojí to méně času i peněz. A že není nad dobrý pocit z odvedené práce.

Jakmile se jednou rozhodnete pro vlastní zapuštěný zahradní bazén, máte tři možnosti, jak ho postavit: komplet na klíč, s domluvenými řemeslníky z okolí nebo úplně svépomocí. Každé řešení má svá pro a proti, pojďme se na ně mrknout podrobněji.

Stavba bazénu na klíč 

Bazén na klíč vypadá na první pohled jako nejjednodušší varianta. Ideální je ve chvíli, kdy jste časově tak zaneprázdněni, že byste se stavbě nemohli vůbec věnovat, nebo v okolí nikoho neznáte a nemáte kontakty na řemeslníky. Za tu dobu, co laminátové bazény vyrábíme a prodáváme, máme obsáhlou databázi stavebních firem, které své řemeslo ovládají a doporučili by je i zákazníci před vámi. Když budete mít zájem, rádi vám kontakty předáme.

Dobré je vědět, že ani v případě stavby bazénu na klíč to pro vás nebude úplně bez práce. Nejspíš budete muset být doma, až k vám stavebníci přijedou a pokud si nezaplatíte vlastní stavební dozor, budete muset tuto funkci zastat sami. Dobré je myslet i na odvoz vykopaného materiálu, který se v tomto případě nejspíš prodraží.

Stavba s nasmlouvanými řemeslníky

Zlatá střední cesta, dalo by se říci. Řemeslníci z okolí vás budou stát mnohem méně, zároveň poradí a pomůžou s odvozem vykopaného materiálu. Je to o něco málo náročnější na čas než stavba na klíč, ale časová investice se vám vrátí v penězích (na stavbě samotné takto ušetříte zhruba polovinu) i užitečných kontaktech.

Připravit prostor pro laminátový bazén je nejjednodušší ze všech typů zahradních bazénů: stačí jáma pouze o 20 cm větší než je skelet bazénu, což vám ušetří spoustu peněz nejen za práci bagristy, ale také na materiálu. Menší výkop = menší plocha drenážní vrstvy, méně spotřebovaného betonu na základovou desku i méně materiálu na betonáž bazénu ve výkopu.

Stavba laminátového bazénu svépomocí je snadnější než byste řekli

Do stavby se můžete pustit i na vlastní pěst a garantujeme vám, že to v případě laminátového bazénu zvládnete a navíc si při tom možná splníte klukovský sen. Stačí si půjčit v nejbližší půjčovně nářadí mini bagr. Na obsluhu nejmenších strojů nepotřebujete žádné speciální oprávnění a pro vyhloubení jámy na bazén stačí. Příprava vám sice zabere nejvíc času, ale máte šanci tímto způsobem ušetřit opravdu hodně peněz.

Investujte raději do svých zážitků

Málokdo má tolik peněz, aby mu bylo jedno, kolik utratí. A snad neexistuje člověk, který by je rád vyhazoval. Místo toho, abyste je “utopili” ve stavbě, raději je investujte do lepších zážitků v bazénu: tepelné čerpadlo, zastřešení bazénu nebo větší terasa vám budou dělat radost mnohem déle.

Zkušenosti našich zákazníků

“Největší radost mám, když tam řádi děti. A já teda řádím s nima!”
manželé Hanušovi

“Mám rád tam jen tak ležet, poslouchat muziku, koukat na děti a relaxovat.”
Pavel Světík

”Nejradši mám když je tam plno. A můžu tam blbnout s dětma.”
Radek Matys

“Když si tam člověk vleze, tak zapomene na starosti. Je to fakt relax.”
Roman Bicek

Bazénové centrum

  • Experti plně k dispozici. Pro vás.
  • 15 bazénů k prohlédnutí a vyzkoušení.

Naplánujte si návštěvu

Nezávazná poptávka

  • V klidu nám napište po jakém bazénu toužíte
  • Nabídka do 2 pracovních dní

Poslat poptávku

Online schůzka

  • VIP péče v pohodlí vašeho domova
  • V den a čas, kdy se vám to hodí

Rezervovat termín





Sdílejte článek s přáteli sdílet sdílet


Další podobné články